Berd Fanzin

Batuhan Kaygu, Yalelli adlı fanzini için benden yazı istediğinde, fanzin fikrini habersiz olarak kafama yerleştirmişti. Çevremde yazma hevesinde olan ve başarılı da yazdıklarını düşündüğüm bu kadar insan varken neden onları belirli bir merkezde, bir fanzinde toplamıyordum? Bu düşünceyle çıktığım yolda, bugün fanzinde yazmış olan bir çok birbirinden farklı arkadaşım birbirini tanıyor.

Berd, tıpkı Trenkel gibi, bir gün uyandığımda garip bir şekilde, kendimce sayıkladığım bir kelimeydi. Farsça, soğuk/uzak anlamındaymış. Var olmayan ya da kullanılmayan kelimelere yüklediğim anlamları seviyorum. Fanzine bu sebeple Berd ismini vermiştim.

2010 yılının Ekim ayında ilk sayısı çıkan Berd'in, hiç bir zaman ikinci sayısı çıkmadı. İlk sayıyı topladığım zaman zaten ikinci sayının çıkmayacağını biliyordum. Berd, tek seferlik bir işti. Belirli bir teması yoktu. İsteyen dilediği gibi saçmalayabilirdi. Ortak arzumuz olan yazmanın ve okumanın bizi birleştirdiği, aynı yaş civarındaki bir avuç gençtik. Yeni şeyler keşfetmeyi ve yeni insanlar ile tanışmayı seviyorduk. Hepsi bu.

Berd'in minimal tasarımı Ufuk Barış Mutlu'ya ait. Yazıları ile katkıda bulunanlar ise, Duygu Seyman, Kaan Boşnak, Oğuzcan Önver, Bilgesu Ergezen, Ferhat Asniya, Batuhan Kaygu, Emre Örs, Ufuk Barış Mutlu, Nilüfer Zülfikar, Çağla Burçak Akagündüz, Burak Çevik ve Demet Soyyılmaz'dır.

Berd'in Ekim 2010 tarihli, ilk ve tek sayısını buradan okuyabilir ve dilerseniz indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder